БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА

ОБИР

Светослав Райков Пейчев (simon martin)

Раздел: РАЗКАЗИ  Цикъл: Разкази

 

                                          Обир

   Бях обзавел дома си с най-новата и скъпа битовата техника. Тя правеше живота ми по-лесен, удобен и интересен. Жените не разбираха много от нея, но я харесваха. Особено огромната прозрачна вана в банята
, с мини вълни и воден масаж. А голямото кръгло легло в спалнята ми, направо ги шашваше. То можеше да прави всевъзможни движения и на него всеки мъж с нормален креватен опит, беше супер любовник.
  
Сигурно приятелката ми, за която наскоро се ожених, е била впечатлена не само от качествата ми, а и от тези луксозни дяволии.
  
Алармена система, камери и специално обезопасяване ни пазеха от крадци, но за всеки случай бях застраховал всичко ценно у дома.
  
Веднъж, връщайки се от парти, с изненада видяхме, че са ни обрали.
  
В гаража я нямаше колата на жена ми. От къщата липсваха плазмените телевизори, аудио и видео техниката, компютрите, бижутата ни и скъпата ми колекция от фотоапарати. Хладилниците, кафе машината, микровълновата печка и телефоните бяха изчезнали. Изобщо цялата техника се беше изпарила. Дори електрическата ми самобръсначка я нямаше в банята. Може би и електрическите ни четки за зъби са щели да вземат, ако не бях ги изхвърлил. Оказаха се безполезен рекламен трик и ги замених с обикновени, с розова и синя дръжки. Незнайно защо, до тях бяха оставили най-ценния експонат от колекцията ми – стар, но работещ фотоапарат “Nikonсъс светкавица.
  
Обадих се в полицията.
  
Дойдоха и ни разпитаха, кога се е случило и какво липсва. Огледаха и накрая казаха:
  
- Системите ви за охрана и сигурност са елиминирани. Професионален обир с камион. Трудно ще ги хванем. Няма взлом, няма следи. Само по фотоапарата в банята има неясни отпечатъци. Ще го вземем за изследване – и си заминаха.
   Беше станало късно.
  
- Хайде да вземем душ, да си измием зъбите и да си лягаме – предложих аз. – Утре ще отида да уредя обезщетението по застраховката.

  
След месец, полицията още не бе заловила крадците, но ми върнаха фотоапарата.
  
- Снимали ли сте нещо с него? Ние проявихме филма и извадихме единствената снимка,  която намерихме там – каза служителят и ми я подаде.
  
На нея се виждаха два космати задника, от които стърчаха дръжките на четки за зъби в розово и синьо...

                                                                                                             
Светослав Пейчев
                                 
E-mail: simon_martin@abv.bg            /Simon Martin/
       


2007-03-14