БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА

Парцалена кукла

Serenity (skadi)

Раздел: ФАНТАСТИКА и Фентъзи  Цикъл: Легенди и други проклятияMоята пътека е отблясък от Луната.Вървя си и усещам как от стъклените ми очи капят сълзи от кристал.Кукла от парцали , да това съм аз.Събрана от калта и ушита от детски наивни ръце . Вървя по бледнеещ лъч , а нишките на моята душа се разплитат и се разтапят в нощта.Няма бъдеще , нито минало,а сега е сякаш есенно листо , което умира в разгара на сезона . Небрежно създадените ми одежди се носят на вятъра , косите ми от прежда - горят в червена светлина.Крача , незная накъде ,а от стъпките ми се рони пръст и раждат се цветя...цветята на нощта.
Горски феи, самодиви и джуджета бродят по земята и в малките си шепи се опитват да уловят късчетата сребро , които се разпадат в нощта.
От ръба на всеки сантиметър напред , пръстите ми стърчат над пропаст, а ропотът там долу ме влече...вика ме и ми се моли да се хвърля в реката на живота . Но всяка крачка чертае със себе си и мойта орис - все напред.
 Черна самодива , отлъчена от своя клан . Подарих любовта си на човек , а той незнаейки какво да прави- откъсна я и я захвърли в калта. Рече ми - "Обичам те! Отречи се от дивата си същност и бъди със мен човек!"...Заслепен от своя реализъм не погледна своите ръце , където кръвта ми бавно се просмука и го прокле.А цветето на моята любов , превърна се в парцал , затриван с години в калта.
Но тази нощ е различна и раждам се отново след смъртта . Вървя по пътя към Луната , да прегърна свойта самота .А там долу ,моите сестри танцуват лудо из гората . Носи се музика от флейти ...някой пее , но това вероятно е щурче. Тези ноти толкова близки и сладки , са отхвърлени от черната ми плетка и отново се потапям в лудостта.А моите сестри ме викат ... но виковете им се стапят в нощта...
Затварям очите си, за да не сълзят и се събуждам . Виждам краят на тунел , а пред него светлина . Протягам пръсти , за да я докосна , но падат решетки...а лъчите светлина обливат разранената ми плът и започвам да крещя с думи , изтъкани в тишина ...


2004-09-28