Моят домашен любимец

Моят домашен любимец е куче от породата Кокер Шпаньол. Тя е красива, млада дама на година и 6 месеца. Казва се Рая. Изборът на нейното име, Рая, само по себе си, изразява нашето отношение към нея. Рая ни създава рай, в който ние сме щастливи. Тя живее с нас от времето, в което беше на 1 месец.
Моето куче е член на нашето семейство. Понякога, се смеем твърде дълго, докато я наблюдаваме какво прави, тъй като забелязахме, че в нещата, които върши се наподобяват нашите действия. Тя е красавица!
Рая е твърде енергична! Малко информация ще ви издам за произходът на английския Кокер Шпаньол. Породата е предназначена за лов на Бекаси (вид птици). Цветът на козината на нашата хубавица е модерния сега цвят капучино. По лъскавата й грива има множество естествени сърчица, които я правят още по- красива! Когато бяга козината и се развява като лъвска грива! Тича неуморно, прескача големи пространства, качва се и слиза по стълби. Обича всякакви лакомства (без сладко, разбира се!) - своята специалната кучешка храна и нашата домашна храна! Тя е много дружелюбна, обича децата и има специално отношение към каишката, с която излиза на разходка. Какво е специалното отношение на Рая към каишката ли? Види ли я отскача високо, за да я хване. По този начин тя изразява желанието си за разходка! Има много играчки, но любимите и занимания са: да догонва и връща орехчета и топчета, а най любимото и занимание е да краде моите чорапи и домашни пантофки! Винаги разбира, когато мама е ядосана. Тогава се свива в кревата си и се прави на заспала. Умее да отваря вратите на стаите сама! За времето, през което Рая живее с нас, тя е извършила купища бели, които разбира се, ние сме и простили!
Моето куче е най-любимото ми съз¬да¬ние на този свят. От пър¬вия миг, в който се срещ¬нахме, то беше мое и аз бях негова! Не ме е изби¬рало то, нито съв¬сем съз¬на¬телно аз, съд¬бата просто ни срещна. Рая и Ралица! Радост, обич, преданост и грижа! Нашият рай!