‘ондаци€ Ѕуквите
 онтакти  
ѕишете ни     

Ћитературен

сайт

 нижарница
 Ќ»√»“≈

јлманах

"Ќова българска литература"

»здателство
"Ѕуквите"
ћечта за книга
≈лектронен журнал  
  Ќай-нови (0)
  ѕоследни отзиви (0)
  ѕърви публикации
  ѕо раздели
  ѕо азбучен ред
  —лучайни произведени€
  ѕоследнo прочетени
ѕрепоръчано   .
ѕрепоръчано
  ѕо раздели
  ѕо азбучен ред
  —лучайни произведени€
.
.
јвтори   .
  ѕо азбучен ред
  Ќови автори
.
.
ѕреводи и чужд.език   .
  ѕо раздели
  ѕреводачи
.
.
ƒруги   .
  ‘отоархив (ново)
  ¬идеоархив (ново)
  –еклама
  —татистика
ќn-line помощ
  info@bukvite.bg

 луб 'Ѕуквите'
.
.
 
“Џ–—≈Ќ≈   


–азширено търсене
Google Analytic
ѕрепоръчваме
от ина крейн
 
Ћюбов
 остените
—вещичка за √оспод
Ћевент
¬ереси€ от √оспод
√орница
Ћекарството
∆иголо
“ретата мори€
 ъм ƒеметра
ѕиета
ѕантерата
–одоотстъпник
¬ратовръзката
–одници
ѕрeпоръчвани ≈-книги  
   »ли€на »ванова  аракочева(ина крейн)>>∆иголо  
∆иголо
  »ли€на »ванова  аракочева (ина крейн)
  –аздел: –ј« ј«»

—тоеше пред витрината и разглеждаше дрехите от рисувана коприна. ÷ветовете преливаха в жълто, оранжево и червено, като огън, който галеше сетивата. ѕрииска му се да погали матери€та с ръка, както по времето, когато рисуваше. Ѕеше толкова отдавна или толкова скоро, с€каш предишен живот или сънувано бъдеще.

—тоеше пред витрината и разглеждаше дрехите от рисувана коприна. ÷ветовете преливаха в жълто, оранжево и червено, като огън, който галеше сетивата. ѕрииска му се да погали матери€та с ръка, както по времето, когато рисуваше. Ѕеше толкова отдавна или толкова скоро, с€каш предишен живот или сънувано бъдеще.

ћлади€т мъж погледна дискретно часовника си. »маше среща и точно сега не бе моментът да закъсн€ва. ”сети погледът на друг мъж до витрината и иронично се подсмихна. «наеше, че е адски красив. “олкова много, че разтреперваше колена и сърца на мъже и жени. Ќо не беше за вс€ка уста лъжица. Ќезависимо колко пари ще му предложат за час.

—тигна –уската църква и влезе в не€ импулсивно. Ќе почиташе Ѕог, нито който и да е светец. Ќо негови€т любимец в€рваше. «аради него остави листче с желание под н€колко дребни банкноти и излезе, слагайки слънчеви очила. ћъжът до витрината го чакаше пред църквата и го гледаше очакващо. Ћепкав поглед, който обходи като влечуго т€лото и лицето му. Ѕе свикнал с подобни гадости и дори не се обърна. »маше среща с любими€ си клиент, който плащаше щедро, но и му достав€ше неверо€тна наслада. Ќе мислеше над сложната дилема дали е морално или не да взема пари, когато той сами€т имаше нужда от това. ’аресваше му тръпката, адреналина да прави любов за пари, като сортираше клиентите много внимателно. » все пак рискът оставаше н€къде там, в ъглите на неговото съзнание, когато тр€бваше да остави кондомите и да се люби на кожа. –искуваше много, но избраните му клиенти го заслужваха. ’аресваше му и сладката игра на криеница с лицемерните псевдоморали в квартала. »маше жел€зно алиби, което се докосваше до реалността. –одителите и всички съседи знаеха, че е дистрибутор на козметични продукти и се среща с избрани клиенти. Ќ€кой ден щеше да му писне от всичко и да има каже ц€лата истина, но тр€бваше да мине още мъничко време.

ѕак погледна часовника. Ћюбимецът спазваше часовете за среща винаги акуратно. ј как н€маше нужда толкова от неговите пари, а от ласките, които разпалваха в него желание и го топ€ха като захарен сладък памук. ћъжът продължаваше да го следва и жиголото започна да се изнерв€. ћразеше н€кой да му досажда или да го принуждава да прави каквото не иска. Ќе понас€ше насилието във всички форми. ћоже би затова беше толкова скъпо платен - клиентите му забрав€ха всичко в нежните ласки, които им даваше и за които б€ха готови да плащат колкото поиска. ¬лезе в заведението зад –ектората и седна на тихата маса в ъгъла. Ќа стената висеше великолепна графика. Ќапомни му за ≈мили€, първото момиче, с което прави любов. «аедно ходеха на курс по рисуване и между т€ха имаше нещо толкова чисто и нежно...  ъде беше т€ сега? Ќ€къде из √ермани€ или јвстри€, рисуваща своите причудливи картини, омагьосваща хората с къдравата усмивка на малкото светло лице?  ъде беше той сега?  ъдето избра да бъде. Ќе бе жертва на никого, просто така пожела.

«наеше, че н€ма да продължи още дълго. —коро щеше да се наложи да си намери друга работа. » друга среда. ¬ече не можеше да рисува, а пеенето му се струваше скучно. »скаше ново, различно предизвикателство, което да преобърне душата му.

ќт известно време се усещаше влюбен. «а неговата професи€ това беше повече от абсурдно, но беше точно така. ќма€н от любими€ клиент, най-скъпо платени€ екземпл€р.  ак щеше да свърши всичко? “ази вечер щеше да разбере. —м€таше да свали картите и да признае чувствата си. ћожеше да получи подигравателен см€х в лицето, можеше да чуе признание в отговор. ѕоръча айс-нектар от кайсии и започна да преглежда графика си. ќчертаваше се напрегната седмица. ƒобре, че бе освободил ц€лата нощ, за да бъде с обичани€.

ƒруги€т се по€ви точно навреме, безупречен в марковите си дрехи, изискан и красив като модел от корицата на списание. ѕосетители и посетителки разглеждаха нахално двамата млади мъже, които по нищо не личеше с какво точно се занимават или с какво ще се занимават в прегръдките на предсто€щата нощ.

ћинутите и часовете препускаха с б€сна скорост и двамата се чувстваха разтопени от присъствието и страстта на други€. Ѕ€ха споделили своите чувства и сега се радваха на тази блажена взаимност, на ко€то са способни само влюбените и лудите.

“елефонът на жиголото иззвън€.

- Ќе вдигай - прошепна дриги€т и го погали. -  ойто и да звъни, не е по-важно от нас.

ћъжът погледна екранчето и стана. ќтиде до бан€та и се върна след н€колко минути. «апочна трескаво да се облича. - Ќе ми казвай, че ще си тръгнеш сега - раздразнено изстрел€ любимецът, подпр€н на лакът.

»зглеждаше като јполон и разгневен «евс същевременно.

- ўе си тръгна точно сега - отговори глухо жиголото, закопчавайки бързо ризата, обувайки обувките на босо. ƒруги€т мъж го докосна отново.

- ўе ти плат€ двойно за ц€лата нощ - прошепна в опит да го спре. - Ќали каза, че ме обичаш и искаш да бъдем заедно?

- »скам и те обичам - каза почти на себе си млади€т мъж, - но сега тръгвам и н€ма да се видим до сутринта. Ћюбовникът го гледаше и чакаше об€снение.  аквото и да е. Ќо жиголото мълчеше.

- јко тръгнеш сега - гневно раздели думите една по една любими€т, - н€ма да имаш нищо общо с мен никога повече. ∆иголото грабна сакото си и излезе тичешком в коридора.

- ћного бързо - сънено промърмори шофьорът на таксито, което го чакаше. ћлади€т мъж не отговори, само подаде адрес.

- ƒо десет минути сме там - успокои го драйвърът.

 лиентът набра номер и заговори нежно:

- “ати е тук, слънчице, лоши€т сън вече го н€ма. «апочвам да ти разказвам приказка, а докато стигнем до кра€, ще съм те гушнал в леглото, ще си направим мл€ко с какао и ще разкажем на ћечо как се опитом€ват облаци.

√ласчето от други€ край заговори бързо накъсано, а бащата ласкаво продължи:

- »мало едно време едно непослушно облаче, което повече от всичко на света мразело да си завръзва обувките и обичало да пие сладоледен нектар за закуска.

ќт другата страна достигна тихи€т см€х на момиченцето и той нежно добави:

- Ќо понеже облачето ходело с развързани обувки по небето, посто€нно ги губело и върху главите на горките хора се случвало най-неочаквано да тупне н€ко€ облакова обувка.

ƒетето се заливаше в см€х и мъжът започна да се успоко€ва. » този кошмар беше преминал, вече н€маше страшно. ƒокога? ƒо следващи€ пристъп, който всеки момент можеше пак да се повтори.

“аксито р€зко спр€. ∆иголото слезе от таксито, остав€йки огромен бакшиш.

- Ўефе, какво е това? - напълно разсънен, възкликна шофьорът.

- ѕочерпка за сбогом - отговори бащата и се затича към входа.

 

јко не виждате произведението добре форматирано използвайте този линк.

© »ли€на »ванова  аракочева ¬сички права запазени.
ѕубликувано:
2010-08-10

—подели във Facebook
  “ова произведение е добавено в "Ћюбими произведени€" от: stenli499,
÷икъл:
ѕредишно произведение     —ледващо произведение
 
«а да можете да менаджирате произведени€та и да пишете коментари, тр€бва да бъдете логнат чрез бутона "¬ход чрез ‘ейсбук".
   ќтзиви: 0
  print ѕечат  
ћедиен партньор  
Ѕългарско национално радио
ѕоследнo в "Ћюбими произведени€"   1
1. –Я–Р–Ь–Х–Ґ–Э–Ш–Ъ–™ -  sarcomadroll  
2. ∆ената в мен - ћалинка ÷веткова -  јдминистраци€  
3. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
4. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
5. ѕќ —“Џѕ »“≈ Ќј Ћя“ќ“ќ - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
6. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
7. ћќћ„≈“ќ ќ“ Ѕ≈Ћ»“≈ Ќќў» - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
8. ∆ената в моето легло -  aleks  
9. Ѕезпросветно -  светлана  
10. Ќеизп€тата песен е хит -  elizabeth  
ѕълен списък
3
2
VIP произведени€
 ак да направим произведението си VIP
—ъбити€  
 
ѕърви публикации  
17-09 Ќаивна носталгична еклектика за празника на —офи€ -  botyo fentiev
31-08 Ќевъзможност -  светлана
31-08 Ѕезшумно -  nanito
30-08 ~***~ -  cefules
30-08  ак ход€т до тоалетната? -  cefules
ѕълен списък
 
 
 
ѕоследно прочетени E-книги  
20-07 ’умор и сатира 2017
20-07 ѕоези€ 2016
20-07 —амотата спи на възглавницата ми
20-07 ѕътища
19-07 јлманах "Ќова българска литература - ѕроза"
ѕълен списък