БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА

Конкурс за дебютна стихосбирка

Поради невероятния успех на книгата "Искам да се влюбя, но не смея" на Tsvetanka Angelova (почти 300 продадени бройки) реших да дам шанс на още един дебютант.

Условия:

1. Възраст на автора до 45 години (определението за млад автор според ЮНЕСКО). За една две години няма да правя проблем, но все пак не над 50.

2. Това да е дебютна стихосбирка (за проза си имаме конкурси), най-много втора (приемаме, че не сте знаели как да си подготвите първата книга). Ако сте издали 2-3 и нямате успех, съжалявам, но и със следващите няма да имате.

3. Да имате добре подготвена и осмислена книга. Един файл с насъбрани стихове "по ред на написване" изобщо не ми изпращайте.

4. Да ми опишете (и убедите) защо имате нужда да издадете тази книга. "Ами защото наближавам критичната, а още нямам книга" не е аргумент. Искам да работя с амбицирани автори.

5. Гледайте все пак да е поезия. Знам, че не всички пишат в класически стих, но разни съвремени блудствания със Словото има кой да издава. Прочетете си какво е "бял и свободен стих" преди да ми изпратите книгата.

 

Краен срок за участие: 31.08.2018

 

Изпращайте готовите книги (с големина до 100 стихотворения) на адрес bogdanov@bukvite.bg, придружени с творческа биография и обяснения защо искате да издадете тази книга и какво смятате да правите с нея.

Конкурсът ми е съвсем личен, не смятам да свиквам жури, нито да се аргументирам в избора си.


Сбъдни мечтата си, издай своя книга! Мечта за книга"(http://dreambook.bg)