БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА

ПРО-СВЕТНИ МЕ: ПИСМО ЗА ЧОВЕКА.

В месеца на книгата, просветата и българската писменост, разположен между два големи празника (23ти април - Деня на книгата и 24ти май – Деня на просветата, културата и българската писменост) “Междувремие“ организира отново конкурс, а темата е…

ПРО-СВЕТНИ МЕ: ПИСМО ЗА ЧОВЕКА.

Нека опитаме заедно да намерим сладката рецепта за това какво означава да бъдеш човек, да вършиш нещо истинско, човешко.

Конкурсът е насочен към тези от вас, които имат вдъхновяващи художествени истории или личен пример за някого, когото можем да наречем ЧОВЕК. Дайте съвет, светнете другите, как да разпознаваме тези, които носят в себе си неподправеност и искреност, готовност да помагат, любознателност, градивност, сетивност и всички останали качества, които според вас съставят човека. Разкажете любопитните и свежи истории на тези хора, които ви вдъхновяват и вдъхнете и на нас, останалите, вяра в човека.   

Целта е заедно, отново чрез анонимни писма до случайни непознати, разпространени из цяла България, да стимулираме културата на добрина и сърдечност, истинското свързване с другия. Вярваме, че по този начин ще подпомогнем повдигането на духа и всеобщото настроение и се надяваме да озарим лицата с много истински,  неподправени усмивки.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Формат: разказ в писмо, написано на ръка.

Тези от вас, които не участват за награда, са добре дошли да изпратят и своите писма напечатани на компютър, не връщаме ничие послание.

Адресат: непознат, който наистина ще получи това писмо. Помнете, че вашите писма отиват до реални хора, биват скрити на места, където някой наистина ще ги намери. Подпишете ги с псевдоним или прякор, моля не използвайте истинските си имена и не включвайте адреси или лична информация. Писма, които съдържат такъв тип информация, няма да бъдат допуснати до конкурса.

Дължина: Дължината е отново две страници А4, един лист, написани на ръка, сгънати на четири. Идеята е да пишете от двете страни на листа, писмото да може да се сгъне и сложи в стандартен пощенски плик С6 (размери 114х162 мм), както и да бъде лесно тиражирано, в случай, че бъде избрано сред финалистите.

Тези от вас, които пишат писмата си на компютър, за да подкрепят инициативата, а не за награда, моля отново да се вместят в А4, две страници и да използват шрифт не по-малък от 12.

Настроение: Важни са емоционална интелигентност, също искреността, но не прекалената! Моля внимавайте с призивите, проповедите и т.н. Помислете самите вие, какво писмо би ви вдъхновило да намерите на улицата или да ви бъде поднесено като изненада. Каква история бихте искали да ви разкажат. Може би писмото да съдържа разказ, истинска история, може би стих, може би песен, може би всичко това, комбинирано с рисунка. Разкажете себе си по неангажиращ начин. Този път търсим позитивни послания, искаме да бъде малко по-небрежно. Нека бъдем вдъхновители по един по-усмихнат начин.

Креативност и визуално оформление: най-успешни последния път бяха писма с креативна рамка и рисунка, която пасва на темата, която авторът загатва в писмото си. Помислете как да създадете цялостна рамка и преживяване на своя читател в рамките на две страници.

Изпращане: писмото трябва да бъде изпратено по два начина

-          Електронно: сканиране на писмото в .pdf формат и изпращане до мейл meantime.live@gmail.com.

Нека е-мейлът бъде изпратен със заглавие, съдържащо Вашето име/псевдоним, години и град на кирилица

 

-          На хартия: изпратете писмото в стандартен плик С6 до следния адрес:

 

За „Междувремие“

Писмо за човека

гр. София 1142

бул. „Васил Левски“ 15-17, етаж 2

 

Напишете на мястото на подател в горния ляв ъгъл на писмото същото заглавие, което сте написали в мейла си.

Социални мрежи: харесайте страницата на „Междувремие“ във Facebook и Instagram на следните линкове, за да може да получавате актуална информация за конкурса и бъдещи инициативи и да следите актуални новини чрез Story-тата.

https://www.facebook.com/meantime.live/

 https://www.instagram.com/meantime.live/

Поканете и своите приятели да харесат страницата, споделете конкурса с тях. Това няма да ви донесе допълнителни точки, но ще помогне инициативата да достигне до повече хора. Освен писатели, вие сте и посланици на идеята! Разкажете за нас и помолете другите също да разкажат. Предайте нататък!

Краен срок за получаване на писмата: за получаване на наградите, писмата трябва да са пристигнали по мейл и на хартия най-късно до 17:30 на 24.05.2018г.

Допълнителни условия: този конкурс е социален експеримент и се прави с благородна цел. Всеки, който изпрати писмо, се съгласява то да бъде разпространено и тиражирано в допълнителни бройки в случай, че журито го избере за финалист.

Ако някой желае да участва и без задължително да иска да печели наградата, то може да се включи и след крайния срок най-късно до деня преди на награждаването, което ще се проведе в седмицата между 4ти и 10ти юни в град София. 

Точкова система и образуване на оценката за разпределяне на награди:

10 точки – написано на ръка

10 точки – грамотност и изказ

10 точки – спазени са 2 страници А4 от двете страни на лита, стандартно сгънат на 4

10 точки – настроение

10 точки – креативност и визуално оформление

20 точки – изпращане на писмото по мейл и до адрес !!!

 

НАГРАДЕН ФОНД:

Макар и конкурсът да е с благородна цел, ние обичаме да поощряваме своите писатели и да насърчаваме техния талант.

Този път извън допълнителни награди, които ще предоставим съвместно с нашите партньори и съмишленици, обявяваме и разпределянето на паричен награден фонд.

Към момента наградният фонд е 400лв, като в зависимост от интереса и партньорите ни, би могъл да бъде и увеличен. Ще има и допълнителни награди, които предстои да бъдат уточнени.

Силно поощряваме участието на деца и младежи, както и на пенсионери!

Награждаване: планирано за седмицата между 4ти и 10ти юни в град София. Следете социалните ни мрежи за допълнително информация.

Възрастови категории: На първоначален етап това са обособените категории, като запазваме правото да изменим категориите в зависимост от броя участници.

-          Участници до 14 години.

-          Участници над 14 и до 65 години.

-          Участници над 65 години.

Надяваме се също като „Коледа в писмо“ тази инициатива отново да бъде успешна! Благодарим на всички, които участваха предишния път и искрено очакваме писмата ви!

С обич и усмивки,

Екипът на „Междувремие“

(Да, тази дума е нова, дефиницията ѝ пишем заедно с вас)

 

*своите въпроси изпращайте на meantime.live@gmail.com или се обадете на 0893 038 911.


Сбъдни мечтата си, издай своя книга! Мечта за книга"(http://dreambook.bg)