БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА

С море в сърцето

                                                             

                                                              

С море в сърцето                          

Oбщина Cарево

 

    Община Царево за четвърта поредна година обявява Национален литературен конкурс „С море в сърцето“, който се провежда под патронажа на кмета на града – инж. Георги Лапчев.

     Приемат се произведения на български автори в два жанра, оформени по БДС – с 30 реда на страница и 60 знака на ред:

-          Поезия { до 2 лирични творби }

-          Проза { 1  текст с общ обем до 5 стр. }

       Всеки участник може да изпрати до пет творби в горепосочените жанрове на littsarevo@gmail.com , придружени с кратка информация за автора, включваща биографична и творческа справка, както и данни за обратна връзка.

      Конкурсните произведения да не са публикувани другаде, освен в периодичен печат, също така, да не са награждсвани в регионални или национални конкурси.

       Конкурсът е явен. Авторите, спечелили първа награда в конкурса „С море в сърцето” във всяка категория, получават грамота от община Царево, картина и парична премия в размер на 400 лева за първа награда, наградата за второ място е 300 лв, а за трето място 200 лв. Журито има право да присъжда и поощрителни награди.

     Внимание! Текстовете на спечелилите участници ще бъдат публикувани на официалния интернет сайт на община Царево www.tsarevo.org . Ще бъде издаден и сборник с всички номинирани произведения.

     Краен срок за изпращане на творбите е 10.06.2018г.

            Допълнителна информация на телефон 0590/5 50 30

Официалната церемония по награждаването ще се състои в края на месец юни 2018г. на сцената на  лятното кино в гр. Царево.

 

 

    

 

 

 

 

 

 


Сбъдни мечтата си, издай своя книга! Мечта за книга"(http://dreambook.bg)