БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА

Коледа В Писмо: Конкурс „Муза“

ЦЕЛ НА КОНКУРСА

Живеем бързо. Мислим бързо и комуникираме още по-бързо. SMS, email, шльокавица и селфита заливат ежесекундно светещите екрани на телефоните ни и мониторите ни.

Всичко се случва на бързи обороти, но качеството на комуникацията никога не е било по-лошо. Това ни изтощава и често ни кара да се чувстваме объркани, изгубени, неразбрани. Може и да имаме безброй приятелства във Фейсбук и последователи в Инстаграм, но се чувстваме самотни. Защо? Защото имаме чувството, че вече никой не ни слуша истински.

Време е за промяна. „Как?“ бихте попитали. Време е да започнем да комуникираме бавно. Бавната комуникация е тази, чрез която успяваме истински да се свържем и да създадем едно взаимно и истинско човешко преживяване. Базира се на състрадание – опознаването на чуждите, но и на собствените емоции и нужди.

Целта на конкурса е да възроди загубеното изкуство за бавна комуникация заедно с всички съпътстващи умения (емоционална интелигентност, проницателност, съобразителност и др). Да  възпита вкус към изискаността на изказа, дълбоко опознаване на събеседника и себе си чрез формата на писмото. Искреното, проникновеното и дълбокото писмо. Вечното такова. Оставящо следа и вдъхновяващо, връщащо усмивката дори и в най-трудните моменти.  

Вярваме също, че няма случайно достигнали до човека послания. Цел на конкурса е да действа като посредник за достигане писмата до нуждаещите се от вдъхновяващо послание читатели. На принципа „предай нататък“.

ЗАДАЧА НА КОНКУРСА

Коледа. Има там някъде един човек. Ходи по улицата. Тъжен... или по-скоро самотен. Свети слънце, а все едно, че вали дъжд.

Изведнъж, забил поглед в земята, намира писмо. Писмото е от теб.

Какво ще му кажеш? Как ще го вдъхновиш и за какво?

УСЛОВИЯ НА КОНКУРСА

Крайна дата за предаване на писмата в електронен вариант: 14.12.2017

Обявяване на резултат 21.12.2017.

ПРАВО НА УЧАСТИЕ

В конкурса имат право да участват всички физически лица от всякакъв цвят, произход и пол.

С изпращането на писмото, писателят се съгласява то да бъде разпечатано и разпространено по време на Коледната инициатива/събитие, когато ще бъдат поканени всички, които имат нужда от вдъхновяващо послание. Всеки, дошъл на събитието, ще получи едно от получените писма.

ФОРМАТ

В писмото се допуска да бъдат включени всякакви скици и рисунки, направени на ръка, прикачени изрезки от вестници, цитати и изобщо всичко, което би помогнало на писателя да изрази своята идея.

ИЗИСКВАНИЯ

1.       Писмото е сканирано и изпратено на

2.       Писмото е подписано с псевдоним или кратко наименование

3.       В еmail-а са оставени координати за връзка с писателя.

4.       Писмото не надвишава 2 страници А4 формат с размер на шрифта 12. 

КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА (ВСЕКИ КРИТЕРИЙ СЕ ОЦЕНЯВА ПО СКАЛА ОТ 1 ДО 10 ТОЧКИ)

1.       Написано на ръка

2.       Въздействие

3.       Емоционалност

4.       Абстрактност

5.       Креативност

6.       Език, граматика

БОНУС КРИТЕРИЙ (10 ТОЧКИ)

Твърдо копие от писмото изпратено/оставено до пощенска кутия на Междувремие (Meantime) на адрес

Artcafe Garden Bar

За: Meantime

ул. „Врабча“ 12Б

1000 Център

София

Нека всеки, който изпитва затруднения да се свърже с нас чрез meantime.live@gmail.com или 0899 877 544. Този критерий цели да стимулира чувството от очакване за пристигане и получаване на писмото, а също и да придаде повече истинност на конкурса. При нужда могат да бъдат осигурени и алтернативни методи за предаване на писмата.

НАГРАДА

Писателят, чието писмо е оценено най-високо според общия брой постигнати точки, получава специален тефтер със заключване с пръстов отпечатък – Lockbook.


Сбъдни мечтата си, издай своя книга! Мечта за книга"(http://dreambook.bg)