БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА

Национален литературен конкурс „С море в сърцето”

Община Царево обявява ежегодния си Национален литературен конкурс „С море в сърцето”, който се провежда под патронажа на кмета на града инж. Георги Лапчев

 

 

Конкурсът е отворен за участие за всички български автори. Приемат се произведения в два жанра – поезия (до 2 лирически творби) и кратка проза (1 текст с общ обем до 5 страници, оформени по БДС - с 30 реда на страница и 60 знака на ред).


Конкурсът е явен. Всеки участник може да изпрати на посочения по-долу електронен адрес творбите си с точна информация за обратна връзка.


Конкурсните произведения да не са публикувани другаде, освен в периодичния печат и да не са награждавани в други регионални или национални конкурси.


Авторите, спечелили първа награда в конкурса „С море в сърцето” за поезия и за проза, получават грамота от Община Царево и парична премия в размер на 500 лева. Наградите за второ място са грамота и 350 лв, а за трето място – грамота и 250 лв. Журито по преценка може да присъди и поощрителни награди.

 

Текстовете на спечелилите в конкурса ще бъдат качени на официалния интернет сайт на община Царево. Ще бъде издаден и сборник с номинираните произведения на участниците в конкурса.
Наградният фонд се осигурява от община Царево.


• Творбите се изпращат по електронен път на адрес:  littsarevo@gmail.com до 15.06.2017 г.


Допълнителна информация на телефон 0590/5 5030.


Официалната церемония по награждаването ще се състои в началото на юли 2017 г. на сцената на Лятното кино в гр. Царево.

 


Сбъдни мечтата си, издай своя книга! Мечта за книга"(http://dreambook.bg)