Конкурс за довършване на роман

Фондация „Български издател“, по идея на Джина Василева (дъщеря на автора), обявява конкурс за довършване на незавършения роман на Борис Априлов – „Сляпо плаване“.

На този адрес можете да прочетете началните страници на романа от автора (заедно с поправките) - http://bit.ly/1jueZQH .

От авторите се очаква да завършат романа по свое желание, в духа и стила на Борис Априлов.

Борис Априлов (1921-1995) е много четен български писател, хуморист и драматург, известен със своите разкази, пиеси и филми, както и със своите творби за деца.

Предполагам всички помните романите му за Лиско, филма „Петимата от Моби Дик“, пиесата „Шестте пингвинчета“ (която се играе все още).

По-неизвестна за читателите остава прозата му за възрастни, заради нестандартните за онези времена сюжети.

Информация за автора в Уикипедия:  http://bit.ly/2i9GJJT  - на английски, а на български – непълен вариант: http://bit.ly/2hO3KDq

С творчеството и стила на Борис Априлов можете да се запознаете и в блога, в който е събрана голяма част от произведенията му: https://borisaprilov.wordpress.com/

 

Протичане на конкурса:

Конкурсът ще протече на два етапа:

Първият етап ще бъде от 21.12.2016 до 31.03.2017 г.

От всички участници се очакват 30 машинописни страници текст (по 1800 знака) от бъдещия роман (не задължително последователни, възможно е различни откъси), както и пълен синопсис на романа в размер до 4 машинописни страници.

Авторитетно жури, със съдействието на дъщерята на писателя, ще определи до 10 автора, които ще получат предложения за написване на цял роман в тримесечен срок.

Авторът на най-добрия от тези романи ще получи награда (хонорар) от 1000 (хиляда лева), а първите три романа ще бъдат издадени от Фондация „Български издател“.

Изпращайте вашите предложения на имейл: aprilov@bgizdatel.bg в DOC формат, шрифт Times New Roman, 12 пункта.

 


Сбъдни мечтата си, издай своя книга! Мечта за книга"(http://dreambook.bg)